Breaking News
Loading...
15.9.12

Info Post
Ένα κομμάτι ύφασμα είναι ικανό να απογειώσει μια γυναίκα, να την κάνει να νιώσει και να δείχνει αισθησιακή και σέξυ, να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της στα ύψη και να τονίσει την θηλυκή της ταυτότητα. 
Παράλληλα, αυτό το κομμάτι ύφασμα, το τόσο περίτεχνα φτιαγμένο ώστε να τονίζει τα υπάρχοντα γυναικεία προσόντα αλλά και να δημιουργεί μια ωραία ψευδέσθηση όταν αυτά απουσιάζουν μπορει να κάνει τη φαντασία ενός άνδρα ζωηρότερη από ποτέ. 
Σήμερα λοιπόν, θα σας παρουσιάσω την ιστορία του σουτιέν, μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν. 

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΤΙΕΝ

Ας πάμε πίσω στο 1907 όταν στο απόλυτο περιοδικό μόδας, το Vogue, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος “brassiere”. Το 1912 η λέξη προστέθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης!  Το 1914 η πρώτη πατέντα για το σουτιέν κατοχυρώνεται στην Μέρι Φελπς Τζάκομπ, η οποία γρήγορα έχασε το ενδιαφέρον της και μεταπώλησε την πατέντα στην «Warner Brothers Corset Company» για 1500 δολάρια. Μέσα σε ένα χρόνο η Warner κέρδισε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια! Το 1925 Ανοίγει η εταιρεία Maidenform, η πρώτη που επένδυσε στα σουτιέν σε σχήμα φλιτζανιού. 
Το πρώτο σουτιέν

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ

Το 1946 το πρώτο μπικίνι εμφανίζεται στις πασαρέλες του Παρισιού από τους Λουίς Ρεάρ και Ζακ Χαίμ. Το μπικίνι έλαβε το όνομα του από ένα πυρηνικό όπλο που δοκιμαζόταν εκείνη την εποχή. Θεώρησαν οι δημιουργοί του, ότι το μπικίνι που θα έπεφτε πάνω στο σώμα μιας γυναίκας θα δημιουργούσε έκρηξη και δικαιώθηκαν. 

 1946, το πρώτο μπικίνι

Το 1965 ο σχεδιαστής Ρούντι Γκενρέιχ, δημιουργός του μονοκίνι, απογοητευμένος από την αφόρητη γύμνια στρέφεται στο σουτιέν. Σχεδιάζει το διαφανές σουτιέν και κάνει τις φαντασιώσεις των ανδρών να πάρουν φωτιά.

ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Το 1968 αντιτιθέμενες στο εμπόριο σάρκας τα πνευματικά παιδιά της Σιμόν Ντε Μποβουάρ καίνε οτιδήποτε κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες, φυσικά και τα σουτιεν. Το 1977 η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Βέρμοντ η Λίζα Λίνταλ δημιουργεί το αθλητικό σουτιέν.

VICTORIA'S SECRET

Το 1977 δημιουργείται η εταιρεία «Victoria's Secret» στο Σαν Φρανσίσκο. Τριάντα χρονιά μετά η “Victoria’s Secret” εξελίχθηκε στον απόλυτο κυρίαρχο του σουτιέν. Το 1990 ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει ένα χρυσό κώνο που κλείνει το λιπόσαρκο στήθος της η Μαντόνα. Το σουτιέν επαναπροσδιορίζεται!

Ο πρώτος κατάλογος "Victoria's Secret" το 1977


Αυτοί λοιπόν ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοι της ιστορίας του σουτιεν. Η καθεμία από εμάς όμως γράφει καθημερινά τη δική της ιστορία, επιλέγοντας το σουτιέν που την κάνει να νιώθει θηλυκή και ακαταμάχητη!  Γράφουμε τη δική σας ιστορία προσθέτοντας εμπειρίες στο ερωτικό μας ημερολόγιο... Γεια σας!